Pages

May 20, 2009

Mobile blogging & musim mangga

Sila cicah hirisan mangga muda ke dalam sambal seperti gambar diatas. Sekian.

23 comments:

Mell (tsm4) said...

sambal! i have! but apparently all the pokok mangga at kampung refuse to berbuah. *tapun ja la*

maslight said...

mangga in sambal? *confused...i never tried those wait or have I? maybe different. Blurs for a sec

♥ AnnieMing ♥ said...

aduih.. kepunan suda sa.. nanti karang malam sa paksa la husband sa drive pigi tg. aru ni beli mangga.. hehehe..

Mell_f said...

Mell(tsm4): aish,byk jg di pasar tu..keke

Massy: kampung style bah that,hiris tu mangga muda and cicah dalam sambal. nyum nyum

Annie: :) yeay!

cLaiRe Bennet said...

nyum2.... ;)

Puteri Ezza said...

Yuhuuu Mell darl...

Mari sahut cabaran di blog sa. It's interesting :-)

Chris AngelicDemon said...

slurp..sedap ni...
mell, ko baling tu mangga + sambal sini..
Hehe

markiekadus said...

tu ayat mangga buat sia kobihis... tapi tu pic bah mell, kenapa macam gambar paru-paru? wekekekeke tapi sia tatap kobihis...

Mell_f said...

Claire: kekekeke..pulang sabah la ba.

Ezza: oh,bah nti sy pg lawat ko punya blog k.

Chris: Nda kencang ba balingan sy,nti sampai di tempat lain pula tu mangga :D

Markie: atekei paru2..kekeke..tp sadap tu 'paru2' tau. haha

gracie said...

nasib aku bkn peminat sambal hehe..cukup cili padi sama kicap cap bendera (ini kicap ada d sndkn ja wakaka)

Redgirl said...

sedapnya tu mel..makan mangga n sambal...uh...jatuh2 sudah airliur ku ni...hahaha

kuai said...

mimang musim!! hahaha... mangga ja dinner sa juga mell..:P

*tu gambar mcm Chipsmore pula* hehe.. kin lapar juga nih.. huh..-.-"

Ann said...

ASTAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!
kecur liur oo aku tgk
;(
*craving for mangga too*

C.Alv.B said...

Dui..terliur gia sa nampak tu..

nc said...

wow..sadap o..
hehe..btul2 ko kasi rest ko punya shout box a.. :)

BuDakHutaN said...

berliur aku eh... mangga ngan garam dan lada pun jadik juga ni... nyum nyum nyum

cicak said...

sakit ni siring2 dkt telinga. although I don't fancy sour food, tapi kalau sudah test satu kali, tia pandai berenti tu sebelum abis.

*nah terliur sudah!*

Ornest said...

Bah, kirim pigi sini kgu gia Mell... jgn makan saturang bah ;) How r u btw?

Mummy Zuan said...

adui.....sadap...

Carmelliny said...

sa berblog hopping tiba2 ternampk tu smbal..nokobihis dh sa..btw,nice blog..keep it up!

Kris and Nadia said...

halo2.. mana ko menghilang ni mell??

Uncle Lee said...

Hi Mell, I have always loved mango sambal. It gives that 'zinngg' to our food...
You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Mama Mia said...

mangga muda + sambal = kombinasi yg ngam. Tapi jgn kama talampau banyak makan asam, nanti gastric pulak...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...