Pages

Jan 1, 2009

Ayam yang perkasa

Yesterday I was in Sandakan with dad and aunt for my lil sis nursing registration thingy at Duchess of Kent hosp. It's only a 2d1n stay, and i spend lots of time on the road. Tiring eh. My bosses havent come back, and i guess today will be the final day of my unsupervise period. Suda la tidak kena kasi cuti, lepas tu tiada juga kerja kena bagi. Subcons pun menyepi. Mau baca report yang panjang2, mau juling pula ni mata. Bosan punya pasal, kerja admin pun saya bikin,photostate itu ini, susun form itu ini. Best juga bah main mesin photocopy ni, you should try it once in a while. haha. Tiba tiba pula punya gila rajin sy ni. Sungguh luarbiasa.
Tapi tadi pagi emosi ada sikit terganggu. Malas la mau kasi cerita. Tapi saya mau kasi cerita satu benda lucu, well lucu la bagi saya, nda tahu la kamurang punya standard kelucuan macam mana. As i was walking towards the car early morning, i saw itu sampah sarap bertaburan bah. You know the kind of mess done by the dogs? kalau saya jadi tukang kasi bersih sampah, ada jg saya rasa mau guring tu anjing. Tapi, rupa rupanya bukan anjing yg bikin. Sorry la ah, terfitnah bah,tidak sengaja.
Kamu mau tau apa yang bikin tu sampah berhamburan? Ayam. Bulih tahan gagah kaki kau ayam. Saya sempat lagi menyaksikan tu aktiviti mengais sampah oleh si ayam. And there was a cat looking at the ayam too, if i can put the cat's expression into words, probably the cat is saying "teruskan mengais, nanti saya tumpang makan". haha. terfitnah lagi. Just before i leave, the ayam is still berjuang. Maybe besok ia berjuang lagi. Who knows. I wonder what else the ayams can do selain berkokok, kejar ayam betina, kena sabung, lari dari kena kejar anjing/kucing/budak2, makan, birak, minum, tidur, kasi bongkar sampah? Feel free to lengthen the list. Simple thing like that does make me laugh. Unlike certain people who loves being emoooooooooo seja all the time. kena kanser baru tau. So, ada kamu ketawa hari ni? Atau kamu baru ketawa sekarang? haha.

14 comments:

GregChai said...

Mell ayam sekarang ni ayam moden bukan macam yang kita jumpa di kampung, ni ayam bandar mungkin dia temakan sisa toksik nah jadi ayam-mutant, jadi ayam super hehehe

Mell_f said...

greg: aduih,suda la sy suka makan nasi ayam.

Wel^Beiolman said...

haha..mell..mimang lucu la..ko inda join tu ayam mell.hehe..penyokong pom pom ka..haha....

ayam jg pandai main tapuk2..bila durang mau betelur pandai durang p betepuk tp kedapatan jg..haha..

jan emo mell..nanti dapat kanser..haha..bgs kalo emo dapat duit kan..haha..

cheers mell!

Mell_f said...

Wel: sy mau jg ba kasi sokongan padu sama tu ayam,tp apakan daya mau pergi keraja sd time tu.

Mana la sy mau emo ingat cerita ayam tu wel..mgkali kalau sy guna tenaga emo sy bikin kerja,byk sd hasil dia kan ;)

Ann said...

Whahahaha
boleh tahan oo ko manuk !!
Tp nda apa, means skrg mo berjaga2 suda sm ayam
slain dr bird flu
pandai suda dorg kasi hambur sampah
who knows after this apa lg manuk boleh buat
Gooo manuk!

Kadus_Mama said...

Hahahahaa!!! Ayam menguis kah??? Bagus ko ada lagi nampak ayam..sini sia rasa macam pupus sudah ayam oh!! hahahah lama sia nda nampak..
Ko tau mell..sia kan pegang multiple posts bah sini opis..sia lah admin, sia juga project secretary..sia juga tukang buat kupi boss..sia juga sambut pon..gila babas kadang2..ini lah bah boss luki mau hire banyak orang nie!!!
Hehe..ko nda keja bah kan bisuk??? Selamat hujung minggu and HAPPY NEW YEAR lagi balik..hahaha nda puas lagi sia mau wish orang new year nie..

hornbill said...

Baru saja berjaya membuang toksik di badan.. hahaha...

Dodon said...

Kih kih kih.. teringat pula sa di kampung dolu2.. marah ayam cz 'birak' taie itam, bebau lagi tu..

taie itam = tongilangot kaitu?

kih kih lagi.. ur story make me smile mell..

JoAnneJoSe said...

waa.. perkasanya itu ayam. early in the morning kan., petang nanti dia kais mengais lagi tu. Biasala, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Nah, petang pun dia akan bekerja tu. hehe.. ada ko tinguk la tu ayam waktu petang??

Raphael said...

Hebat jugak ayam di sana, boleh mengais sampah macam anjing, lebih lebih lagik boleh buat orang laugh. Haha

maslight said...

I was confused and was laffing coz it's actually funny imagining chickies making ur day XD

Mell_f said...

Ann: LOL. ayam pun semakin maju suda kan.

kdmama: wow! multitasker..boss sy pun sama mcm ur bos..hmmmmmm..

Happy new year again..haha

Thehornbill: haha. toksik pepejal atau cecair tu.

Dodon: heeeee..glad to know that ;)

Joanne: tiada lagi tu ayam time sy pulang petang tu. penat berjuang mungkin.

Raphael: LOL. again,ayam sudah semakin maju. hehe.

massy: i saw it early morning,enough to make me smile and get energize. :D

†bandaged-knee† †Broken-Medusa† said...

lol hahah!! nice post girl! LOL.. kuat iut ayam.. lol btw wat about the kanser..? xD

lol.. i was tought kaan ko mo ckp tu kusing.. ckp.. "biar betul this ayam ni.. " lol.. ^_^""

nice post..! n look at the comment.. :D weeeeeee.. :)

Bambangan @ Ony said...

Dui nah ketawa tahap gaban sudah ni, lebih2 lagi baca kawan2 pun respond, tapi yang ni na lagi lucu walaupun sia tau salah eja

"lol hahah!! nice post girl! LOL.. kuat iut ayam.."

iut = paham2 lah
tapi sebenarnya perkataan tu ialah 'itu'. lucu bangat....

tapi macam betul lah cakap kadus mama, sia pun lama sangat inda nampak ayam yg mengais2 ni, paling2 yg kena buat nasi ayam,bbq ayam, sayap ayam, mee sup ayam, dan segala yg berayam....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...