Pages

Jul 29, 2009

Purging.

1. Biarpun kau berotak, belum tentu lagi kau tu berakal. Peduli la kau ada ijazah-whateva-class mcm taik.
2. Peduli lah siapa yg duluan makan garam, kalau kau gagal mau faham maksud "HORMAT" maka kau tidak berhak utk di HORMATI oleh sesiapa pun. Oleh itu sy mau menyeru la sama kamu yg kena hina, kena guna, kena degrade oleh orang yg kunun 'lebih awal makan garam', sila lah humban tu kotak garam pegi muka dorang dan cakap 'KAU TIADA HAK MAU BUAT BEGITU DGN SY BIARPUN KAU TUA KEREPOT". Okok i'm being emo but seriously, dont bother. Jangan peduli. Tiada lagi balasan yg lebih menyakitkan hati bila somebody bercakap banyak mcm si taik tapi lastly no one cares. Dont feed their needs to be superior. 3. Kau manusia, allow urself to get mad at people. Jgn kau jadi gila mau jadi orang baik saja sana. haha apa punya cakapan ni. Yang penting jangan kau simpan saja dalam hati then at the end, kau pegi timbak mati semua orang dirumah. 4. Kau tidak payah berusaha mau buat orang lain suka akan diri engkau. eceh. Ada certain orang, kau tiada buat apa apa pun tapi dia mau pegi benci benci suda kau, mcm kau berhutang 10juta sama dia. Ada aku kesah?? Memetik tagline cak cak Azwan Ali. My intention is merely to purge, toxic is bad for health.

16 comments:

maslight said...

wastaga, sepa lagi kasi marah ko ni mell?

Wel^Beiolman said...

wah...garang o ko..jan ko marah2 di hari yg panas ba mell..biar la ba dia tu..atau sia ko marah ni..haha..jan marah2 selalu..tension2 buli..

Mell_f said...

wuahaha :D

HoneyBUZZin said...

Rilek sis...rilek..jan ko peduli urang yang teda utak. I met many idiots too...biar ja...

sweetie~ said...

i likeee what u have written.....perangai kita memang banyak persamaan mell...hehehe

sy benci itu hipokrit sama yg suka makan hati....

cicak said...

Leks leks leks, tapi I find that number 3 quite interesting. Ada urang sinyum sama sabar saja time kana kacau-kacau, diperkotak-katik, bila suda tia tahan, malatup, trus urg-urg yg teda salah pun kana collateral damage.

Dan sa pun mo cuba pakai laitu 'ada aku kesah?' LOL

Don't lose your cool. Just ignore

Mellona said...

Massy: haits,bad mood betul sy kemarin ni,mcm suma orang pun kasi sakit hati sy oo.

Wel: garang mcm singa kan sy wel :D

Honey: Most of the times i manage to ignore ba,tapi kin panas tul sometimes tau. pandai malatup kebabom juga sy ni.

Sweetie: hi-5 kita. :D Org x suka apa sy tulis pun padulik la,nda terbendung suda kepanasan ku kemarin.

Adam: Yg no 3 tu bayaya tul tu tau,nampak isetidi seja tapi bila melatup,nah. Yg penting terima seja ketidaksempurnaan diri lah,sy sedar juga yg sy ni tidak mampu mau ignore certain foolish acts at times,pandai jg melatup. :D

ArMs said...

Breath in and out... repeat the steps sampai relax brabis ;D

nc said...

bagus ni purging ni tau..hmm..everybody shud practise this kn,, :)

Ann said...

uina mel.. knapa sdh ni?

cLaiRe Bennet said...

you need help to bad mouth? :D

Anonymous said...

kenapa marah2 ni?garangnye

BuDakHutaN said...

luahan perasaan ni...
bagus juga ni jadi garang kadang2...
sebelum urang pijak dan perlekeh kita...
setuju..ntuk dihormat, belajar ntuk hormat..

Joanne Jose said...

gud! i loike this version! thanx mell, actually ini merupakan isi hatiku jua.. hihi..

FChan said...

Hi there,
Sy suka la no. 2 taw...ngam tu ko buang tu kotak garam, baru puas dia merasa kemasinan garam beriodin..heheh, lapas tu ko buang lagi kutak gudang garam sama dia.

Btw, hello & nice to know u, mell_f

Mohd Shafie said...

Jangan marah Kita x perlu malu,asalkan jangan mencuri hak org dah le

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...