Pages

Aug 6, 2009

The salesman

I recall one funny conversation i had few months ago. Salesman: Mana mamak kau? Me: Dia tiada sudah. (mum lost her battle with cancer 8 yrs ago) Salesman: bila dia pulang tu ah? Apparently this fella doesnt know the difference btwn 'tiada' and 'tiada sudah', and i have no intention to give any languange lesson or whatsoever to him, so instead this is what i replied. Me: dia nda pulang rumah lagi tuh. (wakakakakakakakakaka panjang ketawa sy) Salesman: bah ok. (dont know whether he gets it or not,or perhaps he feels he's been punk'ed) Funny man. I can be very kurang hasam too sometime, you dont want to be my friend when that happens. :D

17 comments:

HoneyBUZZin said...

paling membosankan bila jumpa salesman...bila dia muncul depan pintu opis! haiyaaaaaaaaaaaaa....

maslight said...

LOL oh man, no need to say salesman, any salesperson would do that. Ancus. Like yesterday I got a call from a local bank about insurance *facepalming. Oh gawd, I got so bored I know I should have just said my battery died.

♥ AnnieMing ♥ said...

sa selalu halau salesman kalau durg datang pigi seat sa @ school.. durang macam teda mata jua kan tingu urang buat kerja, sana jua mau promote2.. hishh..

cLaiRe Bennet said...

oo..saya mau jadi kawan kau kalau2 kau kurang hasam juga...muahahah jgn sja garang2 la k... :D

Kris and Nadia said...

Nah padan tu salesman.. kadang2 bikin marah ba juga dorg ni.. memaksa.. satu kali ja org ckap nda mau, nda mau la..huahua..

Anonymous said...

funny post :)

C.Alv.B said...

Hahahahaa.. actually the Salesman not being trained well bah..hheee

defoo said...

kamurg ni, dorang cari makan juga ba tu ^_^

Uncle Lee said...

Hello Mell, thats something new to me too, I mean, "dia tiada sudah".
I have heard of 'meningal dunia...".
Oh well, no excuses, my bahasa is very jurassic, sebelum Merdeka.

And "kurang assam"? Hmmmm, I think it means sarcastic? Ha ha.

Bet your boyfriend will think twice about chari pasal with you, ha ha.
Have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

tomato said...

kin panas adalah juga...

cicak said...

Ada satu salesman yg slalu jual sa potpourri sachet. Something about him reminds me of my younger brother, jadi sa slalu beli tu sachets dia. 3 sachets RM10, kadang2 kalau basar sikit 2 sachets RM10.

Yang lucu dia, asal dia jumpa sa, trus riang btul ni expression muka dia. Mungkin dia ingat sa mo beli lagi sachets dia everytime I see him.

Sa malas jumpa salesman/saleswoman sebab sa MESTI beli apa yg durang jual, KECUALI kalau sa cukup2 tambang saja dalam poket.

Mell_f said...

Honey: urggh sudah tentu,but ada juga salesman yg bgs ni,tidak memaksa. yg tu sy suka. hehe

Massy: hahaha,i usually give excuse like 'not convenient to talk' terus,nda lagi sy mo jawab2 tu. wakaka.

Annie: dei tu baru la,tu mmg mengganggu sd tu tau.

Nadia: haha,kalau semua salesman gitu,punya bgs.

Anon: :)

Alv: i think it's a common sense to not force people to buy their things, apa lagi to interfere ppl while they're in the middle of smthg.if they din understand these points at 1st place then any training is meant to gone to waste.

Defoo: hehe,org di kedai makan pun cari makan juga ba but nda jg mo paksa2 :D

Uncle Lee: thanks for the comment.u understand it well,all you mention is true :D

Tomato: hello Tom,oopss :D ada lah sikit but tiada apa2 jg la lepas lama2.

Adam: ui mesti bagus tu barang yg kena jual kan smp ko mesti mo beli. hehe.

Krisno said...

kekeekeh..drop by jap..

Jess said...

luckily he didn't say : macam mana boleh contact mak anda ?

BuDakHutaN said...

hehehe, kena juga tu salesman.. kadang yg men paksa tu yg bikin panass tu...
tapi yg kunu ada barang free lepas tu paksa beli barang ...undui...

belleOFranau said...

hahaha..mell...lambat observe dia ni..hehehehe...

Ann said...

Astaga mell.. Sy mo ktawa pun nda bagus jg.. tp budus tu salesman.. wakakakakakakaka adoi hahahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...