Pages

Apr 28, 2009

'Engineer'

I'm going to ditch that title in another 2 days, and strangely i feel good, i even cant wait. ha ha ha ha eh terlebeh sudah. I'm going to work as a research assistant cum master student, and that is so heavenly cool due to the fact that i'm going to earn money while studying, plus the research that i'm going to work on happens to be my postgrad's research too. Killing two birds with a stone,yes? Then i've been advised to apply for ums' scholarship which i believe i can obtain it, ok i'm being optimistic here but yea, tell me who can resist free study fee plus monthly allowance? I've worked hard during my undergraduate studies,so i know i deserve that kind of privilige ;) So the work transition period is going to be 1 month, hence May is solely mine. Siok oo cuti. Amat siok oo. And oh, 1Borneo is soon to have a gym! 1 fitness I remember complaining why on earth la teda gym di 1b yg gigantic itu and then now ada suda, yeah! Girang hati ku. I've already sign up as a member for the cost of rm99 + monthy fees for 3 months (rm99x3) which gives total to RM 396. That is the pre opening price, the gym will start operating on May and lot of classes are going to be conduct there ex. yoga, pilates, belly dancing, aerobic etc. Uh best! So, am i about to see any of my blogger friend there? he he he.

18 comments:

Ornest said...

Wah, nampaknya ko nokoduluan ni sambung master :D Good 4 you. Tatap jadi lecturer ko ni nti ;) Rajin ko pigi gym ah. Nanti sya pigi cubuk2 ko sana hehehe

cLaiRe Bennet said...

hehehe..ba nanti kita bejumpa sana k..hahahha

Just said...

Malas sdh sia sambung study ni. Tmbh2 lg ada anak sdh. kikikiki...

Wah, semangat ko p gym aa.. kasi fit body la katakan.. hehe..

Mell (tsm4) said...

hahahah siok baca 'happy' post. good to be alive eh? congrats.

cicak said...

all the best with ur studies then mell. punya siuk dpt jadi student balik nih.

ahhhh, for sure everyone is going to that 1fitness after reading this post. mo cari2 si mell. hahaha.

Clarence said...

I'll c u there..haha..it's such a good feeling to be a student again..

Mell_f said...

Oiga: Terlalu awal mau predict jadi lecturer bah,tp kalau dapat pun apa salahnya..haha..bah cubuk jangan inda. haha

Claire: haha..bah,sy tunggu ah.

Just: itu la sy sambung study skg ni,sementara masih bujangan.hehe

Mell(tsm4): yea,i am! hehe..thanks.

Adam: thanks! haha..sy pun mau tgk2 laini manatau ada kawan blogger pegi gym.

Clarence: hahaha..serius ba? bah jaga kalau tiada. haha.

Kris and Nadia said...

yiii bestnya jadi student blk.. sya pun mau oo jadi student blk ni.. ramai kami cigu yg mau sambung master but kalu sya blum ble lg coz dlu sya dpt biasiswa Kementerian Pelajaran kan trus dia suru keja lu 5 thn br ble sambung..huhu.. sedih.. ba gambate .. chayo2.. :)

Mell_f said...

Nadia: oo..bah 5 tahun seja ba tu,nda lama tu.mcm kita dulu belajar smp 4 tahun,nda sedar2 graduate suda.

Girllyen 'TM' said...

Good luck! ;)

^eStHeR^ said...

waa.. congrats mell :) happy working+studying :) weee, kalau best tu gym ko kestau ah, mana tau tiba2 rajin mau p try, kehkeh, gaya hidup tidak sihat sungguh sy ini..

Mell_f said...

Girllyen: thanks! :)

Esther: haha..bah mari la ba join sekali

KaDusMama said...

All the best with your study..
At least ko study kana bayar kan?? heheee jeles sia nie...

Mama Mia said...

All the best Mell! Nti after abis study, cerah peluang tu mo jadi kakitangan UMS...:)Sia pun ada plan mo smbg study bah, tp tida sukup budget....hehe..

Mell_f said...

Kdmama: hehe..sy mau try apply biasiswa,kalau dapat baru confirm kena bayar. kalau inda,guna duit gaji dari RA jak. hehe

Mamamia: Sy pun tgk senior2 sy suma begitu but then,susah jg mau cakap skg kan whether dapat jadi ka nda. Anyway,thanks for the wish :)

Adora said...

All the best Mell. Hehee lambat sy kasi komen...tp ngam jg tu jd assistant research time studi, rmi jg yg buat gtu, studi2 pun ada ncome jg..

Mell_f said...

hehe..thanks Adora :)

tomato said...

RM99+ for 3 months.

hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...