Pages

Nov 15, 2008

Saturday's post

This is going to be the final month to enjoy my privilege as passenger in both pajero and sang kancil. I'm enjoying every seconds of it to the max, but at the same time i'm getting nervous too. So nervous till it emerged in my dream at night of 12Nov2008, only 1 hour before i woke up and get ready to work. How can i possibly tell it's 1 hour prior? bekaus i stupidly set my alarm to 4.50am,1 hour advance than it suppose to. Then in half awake mode i suprisingly manage to reset my alarm to 5.50am, which was after i turned off the 4.50am, go to menu, choose alarm,and perfectly pressed 5 5 0 am and not pm. hi ho ha. Come back to my dream, funny thing was, i drive so confidently as if i've been driving since i get my license which i am not. Why you may ask? bekaus there is no available car for me to make damage of drive. You might say it's a lame excuse but i know it's the best among the lamest reasons i can possibly give. ha ha ha. Nonetheless, i believe i'll get use to drive again though it might takes few injuries, be it on me or on my hm..wait and see. he he. One thing for sure, i'm going to miss being passenger in dad's bekaus my dad drives so fast, and it takes only 15mins (his best record kenen) to reach home via jalan likas yang selalu jammed-jalan kolombong yang sungguh lapang during rainy days. Not only that, i also going to remember dad's 'soft' remarks to some drivers which he frequently labelled as 'tidak berdisiplin, tidak bertamadun, buduh dan banyak lagi, cuma saya yang tidak ingat.' Although the trafic congestion in KK is not as bad as in WM (as in west msia, not ur name ok wel..haha..mati la aku!!) but it's enough to make one's blood get boil due to those road retards. I hope i am not going to be the tidak berdisiplin, tidak bertamadun dan buduh dan byk lagi yg saya tidak pernah ingat dia cakap. hi ho he. In fact, dad can just use the F word freely in front of his 23 yo crazy daughter but dad is being dad, he keeps his sanity far above than his emotion. I hope i inherit that gene,but so far there's no evidence of that gene's existence in the-retard-me. kah kah kah. In another 2 weeks, December will come. How time flies, early this year i was still struggling with my final year project and the plant design, which feels so yesterday. Here's the pic of me and course mates early this year, it was taken during our study trip to a choc processing factory. There are tonnes of us but the rest were so busy buying chocs ,they give 10% discount bah bebeh.
student life were awesome!!
I guess,we just have to enjoy life to the very maximum,yes? Betapa irony nya kata kata ku itu.
Today's modified word: bekaus because i love the sound as in be-ka-wus. very the british gitu. haha!

21 comments:

Wel^Beiolman said...

Wahaha..WM pula kan..kreatif jg la..penuh nilai komersial tu initial o..haha.

Anyway..jan laju2 ah mell..jan ko pandai2 drive satu tgn kama mcm si claire sampai lori paking dia mau terai kasi test pawer sepa besi lebih keras..haha....makin lama makin ok..congrates and be a good driver..nanti ko ambil sia d airport la ah..haha...

4:50am is my alarm clock o mell..haha..tp pandai p 4:55am kadang2..hehe..

Mell_f said...

wel: haha..kenapa jg ko mau congrats sy ni..bukan sy menang toto pun.then,kenapa jg ba kau mengumpat si claire di blog sy ni..haha..tp sy pun nda tahan kelucuan jg la baca tu,kurang asam dan masin betul ko ni.

bila ko sampai kk tu wel? hehe..si claire sd book sy ba,nti sy susun tu jadual la,tgk mcm mana.

Wel^Beiolman said...

alala mell..suda kana book ka pula..kalu mcm tu..byk jg ba tu teksi sana tu airport tu..haha..sia balik kk 20th Dec.hehe...haha..sia ingat ko kana kasi hadiah kerita tuk hantaran kawin..haha...

Mell_f said...

wel: haha.kenapa byk betul percubaan mau kasi jatuh saham sy ni aa..ko bersubahat sama si reno ni kan. begitu la kau wel. itu KIV sy taruk sana reject sd la.haha.

bah 20hb ka,ok ba kalau kau wel.sy talipaun sj tu taxi suru standby ko sana la.jgn ko lari2 lagi lepas smp KKIA aa. nti susah tu taxi mau track ko tau. haha.

Wel^Beiolman said...

Adi.adi..haha..teda suda KIV la ni.haha..bila ada opening lg ni mell...buli apply online ba tu kan..hehe..

punya kejam ko..hehe..KKIA ka...KKLCCT sja ba..hehe..tepaksa la sia bawa kimah ni p bekemah d pantai jg aru..haha....

Mell_f said...

wel: opening kenen..haha..1x sj tu application..kkia sd ba wel,mas sama airasia disana suda tu.jgn ko sesat aa. hehe

Wel^Beiolman said...

alala....1x sja ka pula...alala..inda pa la...sia redha..haha.. aik!MAS pun sana suda ka..adada....jd airport lama buat apa...huuuhuuu..mimang sesat la ni nanti..

Mell_f said...

wel: nda la ba ko sesat tu..jgn ko huhu sana. hehe..sokongan molar ni.

maslight said...

chocolates!!!!!

*slaps self...@_@"""

Beck the BandagedKnees said...

^_^ haha! choco! nice one.. n ya baa.. biarlaa baa sa pun mo congrate sma ko ni mell.. for the driving thingy.. lol

waa.. a date! ^_^ lol.. nice one hun.. ^_^ heheh.. friends date.. kasi laju2 mell spya si wel ktakutan.. jk jk.. xD

siou lmbt.. juz got home.. :)

Mell_f said...

massy: yeah,chocs are awesome!

beck: hehe..thanks,for the support. huhu..am scared like crazy ni. si wel mmg mau kena kasi atur date in advance ni,dia neves suda tu. hehe..

Wel^Beiolman said...

gitu la ko mell...si beck menghasut ka ni.haha..kalu sia tekencing d seluar...jan kasi salah sia ah mell..hehe..ko sedia tampui kama...mimang la ba neves...sumandak tagalog ba..hahaha...

cLaiRe Bennet said...

to mel & wel - kamu ingat chat box kah ni?? ekeke

to mel - kau gila sda ka ni? gila kan aku la ni kan...hehe tu ayat2 post tu ba..lucu

to wel - silaka jg kau ni...sy mo test sja ba tu lori tu..haha nti kau...skg bukan main campin bin campeng btl sy drive...aritu sy drive p bt feringghi rileks sja satu tgn pusing2 corner...hahaha

to mel again - lepas bbrapa minggu sja sebelah mata sda tu kau drive..jgn kau susah...sy yakin ni sama kau..keh keh keh

set sda la ni kan..nda pyh sda sy tny, mmg kana ambi sda d airport ni...ngeh3....

cLaiRe Bennet said...

mel..kau ready2 sja...kalau kamu terberenti skijap di samak2...then lepas tu mau drive balik c wel pandai sda tu mengambil alih..takut kan..hahaha

Wel^Beiolman said...

To claire....haha...sia ingat ni chat box ba mula2..haha..asampin no suda ko kan..haha...entah sia mampu tahan kencing sia ka kalu next time ni claire..hehe..

adadada..ada teberenti di samak2 ka claire..d mana ngam berenti d kk ah..haha...mcm ko tau suda sia pandai mengambil alih kan..hahaha...pengalaman di kongsi ka tu..hehe...

betul ko p ferringgi ko satu tgn jg ka..haha....adaa..terel suda ko o...tp inda tau apa kata penumpang la..hehe..

Mell_f said...

hahahahahahahahhahahahahha...kamu dua ni sungguh lucu

to claire: mmg sy gilakan kau la baini..sepa lagi. haha..harap2 ok la lepas few weeks,trima kasih la atas kata2 dorongan ko tu ah,susah2 seja. hehe. mmg si wel la harapan sy drive ni,bukankah begitu encik wa..hahaha...mau bocor sd rahsia si wm ni tau.

to wel: cbox pun cbox la ba..haha..asalkan kita gumbira,kasi paksa seja jadi cbox. ko mau pok semak kaini wel? adadada..sy kasi tinggal la ko di dekat kuburan yg byk semak baru ko inda tau. haha..time tu baru ko tkencing betul2,teda tipuan. haha.

cLaiRe Bennet said...

hahahaha....penumpang pny respon ok la wel...tdur rileks ja durang..hahaha

berbunga2 hati sy mell....hihihi nda susah ba kalau utk kau...keh keh keh

urang ranau said...

anyway klu time ko drive ko punya passenger holding tight to any parts of the car, itu siring2 pintu ka..kusyen ka..bah mo praktis lagi tu. sia ingat lg time baru belajar dulu22222 time turun bkit sia tekan minyak..mcm racing pula rasanya..hihihi pucat penumpang..

Mell_f said...

claire: tgu ko dtg kk,sy kasi bunga2 lagi hati ko aa claire. hehe

urangranau: hahaha..terkencing2 la passenger sy kalau sy tekan minyak time turun bukit. sy nda mau ada passenger dulu la utk 1-2 weeks. berbahaya kepada bot2 kecil tu tau.

Kadus_Mama said...

aiseh!!! ada kerita baru kah nie???
Palan2 ko bawa kerita ah..sia ingat lagi masa mula2 sia bawa kerita..punya slow, kalah tu siput babi..hahaha!! apa tidak..lesen baru kuar 1 hari, sana sudah sia bawa kerita..akakka parking sia paling teruk...lepas tu, ko paham2 lah apa macam kerita sini kl kan..hahaha!! bulih mati oh first time drive sini..
Lama2 ko sudah campen, jan ko bawa macam F1 pulak ah mell..hehehee

★ Kobie Vanessa ★ said...

hehe sa ketawa kunun surang2 baca kumin2 kamurang semua sini ni, kamu pigi kilang cukulit di mana tu mell? ada ko tapau ka byk2 tu cukulit hehe..pasal daraibing ni, nu kumin la sia mau sakap..sa pun nda sampen jg ni, ala kadar seja kuikuikuiii!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...