Pages

May 15, 2010

How to spend your saturday?


Easy, by main mekap2 :p

Not a makeover but a makeup workshop, which basically means i'm the one who did the makeups *grin* BUT of course aided by the pro herself :)

Conducted by the professional make up artist, Beverly Shim, of M.U.A.H (make up and hairdo studio) located in Grand Plaza Millenium, Penampang, it only takes 3 hours to complete. It was conducted in a group of  4 hence there's no way for any of us to not getting her attention. +1 on that. And ada sijil juga, make it +1 lagi. teehee :)

14 comments:

Joanne Juend said...

yeah... saya pun mekap, tapi penari sy. ceit!

cantik jg ka beverly mekap?

Mell_f said...

Juend: Based on her previous work yg sy tgk di studio dia kemarin, imho, are very nice hence the title that she obtains lah ba kan. my redness di bawah mata tu pun dia ajar sy mcm mana mau tapuk wakakaka. inda nampak suda kan di gmbr tu,kalau ko mo tgk yg besar pixel punya pic,nti sy send sama ko.

Chris Anakapai said...

wewiitt...
looking good mel :-)
yeah, i love doing make up too but biasanya time ada function, berderet pula geng2 yg minta dimekap sampai sendiri have to rush :-p
nasib baik biasa sudah makeup for dance & performance so kira biasa juga la sudah...

Mell_f said...

Hi Chrisssss apa kabar muuuuu. Thanks for ur comment ah,i know u are very busy with ur neverending tasks. I know u can makeup better,terserlah dari gambar mu. feewit~~

Joanne Juend said...

actually, before c jeff, saya bercadang mo p belajar sama dia tapi very the mahal. so. saya pg sama c jeff la. murah sikit. :p

Wel^Beiolman said...

bukan ko dalam tu pic kan mell..hehe.....ko ka tu..inda kenal suda o..haha..jan ko kasi mikap si kucing ah..hehe..bice make up..just dont over do it..eheh..

nc said...

wow.. semat o... :) bleh jdi make up artist sda ni tau.. kalau sa.. memang tiada bakat langsung haha

Mell_f said...

Juend: oh gitu pula,nda peduli la sepa ajar kan,ok suda ko mekap2 tu. canthekkkkk.

Wel: yiee nda mau mekap tu kucing,nda besar muka dia (hahahaha ada ka alasan begitu dush dush). Makeup for dinner tu wel,mmg mau terang sikit.

Nc: tengkiu2 :) ko harus cuba dulu nc,siuk tu. terus ko mo mekaaaaaapppp seja ni haha. (dei kasi bucur rasia sendiri)

Uncle Greg said...

Mell, cantik lah ... inda perlu guna make-up artist dah kan hehe buli jimat nih

FionaHafiz said...

mell,
d mana ko buat kening kau? cukur kening i mean.
(errr minta maaf klu soalan saya terkeluar dr konteks entry belog ini)

Mell_f said...

UncleGreg: belum bulih buat sendiri nihh,masih perlu mentor utk tunjuk ajar ku sifu lagi. hehe.

Fiona: eiihh ketawa oh sy nampak tu kening haha,itu lah nda sama rata tu (sebab sy yg pandai2 buat sendiri) Tapi time makeup lesson tu sy kasi lukis la kasi samar2 itu ketidakrataan.

maslight said...

Saya inda pandai make up. Sudah pigi workshop pun masih inda pandai kekekekeke

minsulod said...

mel...buli tahan oh. produk apalah ko pakai masa tu?.. sia mcm si maslight sudah pernah pi wshop tapi tidak juga pandai2 hehe

Mell_f said...

massy: inda apa,practice makes puurrfect. teehee.

minsulod: emmm..i think Beverly is using Office punya product tu, yg foundation,makeup base,concealer suma tu,sy nda sure. lepas guna terus org sebelah sy lagi mau guna ni,dont have the chance to see.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...