Pages

Aug 19, 2008

Hobi ku di masa lapang

Bila kakak bosan, kakak suka main google earth. Cari tempat, mark tempat. Tetapi alangkah terkejutnya kakak apabila melihat; Adeiiiihhh..makhluk mana la yang mark tu. Itu pun mau kasitau ka? Bikin malu sija.

12 comments:

Pirut said...

jadi.. ko sukalah pula main goggle earth ni ya.. :)

Kadus_Mama said...

hahahahaa!! lorong ayam??? Bukan main lagi tu nama tu ah!!

ReNo said...

dia la ba yang selalu kasi 'hang' tu pirut...hehe tp sy rasa yg kasi tulis lorong ayam tu mangkali urg yg suka makan ayam baitu mell, jan ko salah paham sana..atau mcmana klu mmg ada ayam sana? kan berdosa ko salah sangka sama dia? kan? hehe

urang ranau said...

hmm sia mcm teringat sia pun ada kasi nama tmpt2 di sana..tp di wikimapia, tuh lorong ayam tuh..sia yakin bukan sia yg kasi nama.. ;) (sbb klu sia, sia kasi nama little pelipin, mcm di sini ada little india, chinatown)

urang ranau said...

hmm sia mcm teringat sia pun ada kasi nama tmpt2 di sana..tp di wikimapia, tuh lorong ayam tuh..sia yakin bukan sia yg kasi nama.. ;) (sbb klu sia, sia kasi nama little pelipin, mcm di sini ada little india, chinatown)

chegu carol said...

hehe...dulu sa pun rajin main google earth tapi byk bah dia makan space computer...trus bikin lambat ni mo surf

maslight said...

LOL lorong ayam lagi tu punya kuyak! @_@

uh oh..massy on indenial mode...i dun do dat XD hahahahhaha ogie fine! i do sometimes XD

siok bah XD

Anonymous said...

by nokurogia,

sia pun suka juga main google maps ni (kembar google earth)...

ada banyak kama kegunaan ni google earth ni.. antara dia yg sia buli fikir
- cari tempat (ini mimang paling banyak org tau)
- cari jalan shortcut
- kira brapa jarak 2 tempat
- dari jarak tu kita buli kira brapa petrol kita pakai dan brapa masa perjalanan
- kira luas kawasan (basic math)
- mo tau kita berada d ketinggian berapa (kontur)
- kira jarak kita jogging di taman (sia selalu pakai ni)
- dari jarak kita joggin kita buli kira kalorie burn lagi heheh..
- kaji mcm mana life kita kalo kita pindah pi kawasan baru

dan macam2 lagi tu.. unlimited bogia kalo betul2 mo pakai...

Toilet paper said...

hehe..
best kan kalu tingu ruma dari gg earth..
cuba try wikimapia.org..
lagi best buli edit tempat n kasi nama jug..hehe

lizz said...

huh?lorong ayam???muahaha..lorong itik xder ek?kikiki

Mell said...

pirut: sukaaaa

kadus_mama: Tu la,nasib berlapik2 lagi tu nama kan.

reno: eee..inesen ba ko ni. pura2 laitu nda tau. kampung air ba tu,sinonim suda dgn 1 benda..manuuuukkkkk..kekeke

urg ranau: hehehe.bukan sy jg kasi nama ni..i terjumpa taw.

chegu carol: ya,mmg bikin lambat ni. time sy masih guna 256mb of ram,punya slowwwwwwww..skg suda upgrade ram, siok2 suda main.

massy: tersangat la kuyak ba..terkejut ba seeing that. ngehehe

anon: ya,nampaknya ko ni pro user suda ba.

max: wikimapia la tu max,bole ko add on dalam goog earth tu.

lizz: teda lorong itik,itik tidak femes..hahaha

pirut said...

goggle earth sangat berguna kepada sesiapa pun.. mahupun kepada mana2 jabatan di dunia.. cuma ia tidak berapa up to date.. :) melainkan, kamurang kerja dengan US Army.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...