Pages

Aug 14, 2008

3-8 hours. hahaha..

I printsc-ed this yesterday. The ad is obviously deceiving. bertahan 3-8jam? *die* (I am not married, yet i am not a kid anymore. Sendiri mau tau la kan. ngeee :p) I'm so RELIEF ptp-tipu ptptn has reduced the service charge from 3% to 1%. Hopefully can finish paying in 10 years or so.
My current job..is so so. I do work as an engineer and ultimately in line with what i've studied back then, but i think i'm looking for fast-pace-professional type of job. People perceive engineering is all about technical..true, but not all. Some engineers do involve in projects' management and I'm one of those. At this time being, the company do not have any ongoing project, that's why you ppl can see me huhahuha in ur chatbox, bloghopping here and there. Sadly to tell, i'm also alone in this room. Lonely bah. T_T *What's the difference between rose and mawar? most ppl answer 'mawar in malay, rose in english'. But why ada roses yg sikit petal, compared to mawar? hm..*

11 comments:

BuDakHutaN said...

fuh...sia sudah habis bayar ptptn ari tuh...skali datang lagi surat..ada cas perkhidmatan lagi...adedes... tapi kira ukie lah bah kan... kira macam bunga pinjaman... ala..macam di bank tu

Andrik McVean said...

I printsc-ed this yesterday. The ad is obviously deceiving. bertahan 3-8jam? *die*

mati kah mell? bulum tau lagi bah..pingsan jah mangkali...heheheh...hahahaha...sia banyak kali nampak nie iklan tapi inda pernah pula mau blog...skali masuk mlm2 buta nie..nampak pula ko punya post pasal nie..heheheheh...mimang pecah parut sia katawa..

Mell said...

budak hutan: mesti ko rasa best suda habis byr kan :)

Andrik: mcm mana ko tau pingsan ja,ada pgalaman ka? kekeke..jan marah ah. Bikin geli ba tu ad,ada lagi ad yg pelik2 sy nmpak. kalau bertuah,sempat jg sy print-sc tu. :p

ReNo said...

hmm..pasal 3-8 jam? huh no komen. lgpun ko sudah komen ma. ptptn...kena bayar. adei sepa suh pinjam dulu kan? kan? nah...sendri mau ingat. hehe talking to myself ba ini. rose? mawar? macamana ko tau beza petal dia ah? means mmg ada beza laitu kan? adui sy pening ni... *blur* :D

Mell said...

reno: i bukan anak bill gates ok,tpaksa la pinjam. demi masa depan yg cerah. huhu. itu rose maybe ada byk bangsa ba. mawar tidak semestinya rose. lain kali bagus panggil nama saintifik,senang dan tidak bikin confuse.

ReNo said...

ala, sy pun pinjam ptptn ba mell. dan masih membayar lagi ni huhu....ya actually suma mawar dan rose tidak sama apa lagi klu ko pakai nama saintifik...

Kadus_Mama said...

hahaha..lucunya itu iklan..but whats the meaning of jimak??? *blur*
bagus lah PTPTN reduce the interest..kalau nda, matai lah mau bayar interest saja..

Mell said...

reno: jadi mcm mana la mau kasi beza kalau bgitu?

kadus_mama: haloo..sy pun nda tau maksud dia tu. minta tulung la sepa2 yg tau,sudi2 la kestau (in appropriate way ah).

ReNo said...

mell, ui ndakan la ko nda tau, ka ko pura2 nda tau ni?opss lupa ko injinio pulak ba kan? hehe ada cara tu, biasanya semua tumbuhan beza dia pada urat dan bentuk daun, tangkai, kulit dan bnyk lg...suma boleh ditentukan mcm DNA print manusia jg.

kadus_mama: jimak maksud dia 'sexual intercourse' ba tapi diorg guna tu macam bahasa lembut la (heran, mcm ada bahasa keras pulak kan?) kan ada org panggil babi dengan panggilan khinzir? ah mcm tulah kira2nya wahai murid2...sekian terima kasey...adei hehe

ReNo said...

mell, ui ndakan la ko nda tau, ka ko pura2 nda tau ni?opss lupa ko injinio pulak ba kan? hehe ada cara tu, biasanya semua tumbuhan beza dia pada urat dan bentuk daun, tangkai, kulit dan bnyk lg...suma boleh ditentukan mcm DNA print manusia jg.

kadus_mama: jimak maksud dia 'sexual intercourse' ba tapi diorg guna tu macam bahasa lembut la (heran, mcm ada bahasa keras pulak kan?) kan ada org panggil babi dengan panggilan khinzir? ah mcm tulah kira2nya wahai murid2...sekian terima kasey...adei hehe

Mell said...

reno: ui reno,semangat jg ko ni kasi komen. pasal itu rose, belum menjawab soalan sy pun. mcm mana mo kasi beza dari nama la? mawar pun rose, padahal inda sama. hmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...