Pages

Oct 5, 2008

Memories..

I really hate forwarded emails, to me the senders are all retards. However,i make an exception for this one particular email. It brings back the old school memories, and i'm just proud to be able to recall all of these. Saya belum tua ukey?
Only for the 80's babeh, is the title. The foods..
This biscuits..hm..ok ok la..too sweet to my liking.
You only can get 3 small bubble gums per box, it tastes good anyway.
Tora datang lagi!!..well,this has to be the cream of the crop. I only love the chocs, the toys i give to adiks. Adjacent to tora is ding dang, which i dont fond of.
The games
I hate these soldiers' miniature. Everytime when the bros are playing, they'll end up in fight. The reason 'dia curi askar saya, so saya tidak cukup askar!'..hmm..kids -_-"
You need these to play the tapak tapak game. I dont really know how to play the game, all that i know you must have the skills to win. LOLs.
This only can be play under dad's supervision. Tidak best.
I still recall the way to fold this, best bah this game. You can write the guys' name on it then la la lu lu li li, open, "this is ur bf's name". LOLs.
I heart this! It cost only 15sen per tube and one small tube can make approximately 2-3 large balloons, depending upon ur skills. When u blow and it leaks, what do you do? Hah! I knowwww... kekeke
Aim the.......mirrors! or ur adik's smooth forehead. Yes,i am mean. hehe
Marios! The beginning stage it is. When he gets that mushroom, he becomes XL. The tulip/flower, gives him the tembak's power. Blue mushroom, extra life. sengihnampakgigi I still have the game...neeehhh
Permainan ini sangat sesuai dimainkan ketika menunggu bas sekolah tiba. LOLs. Happy weekend people!

21 comments:

izanazuani said...

mel,

astaga... semua sia tau oh makanan sama permainan dulu... especially tu ruti gula yg dia atas sekali tu. sekarang masih ada jual dlm packet tp inda sama sudah rasa dia...

tu pistol timbak2 yg melakat tu paling sia benci, kalau budak lelaki suka mau kasi timbak di dahi sia...

tora pun favorite sia... ada lagi satu ding dang yg ada gift kicil2 dalam dia...

yg bilun2 main tiup tu best. sepa tiup paling besar bangga kunun...

main tinting misti tu dulu di sekolah... sia terer juga oh kasi target tu batu, selalu menang... nasib ko tidak kasi tgk lagi tu main gatah... zero point, sia sampai merdeka lagi...

hahahahaha... astaga... terkenang sia masa dulu...

Mell_f said...

ding dang ka? sy ingat ding dong..haha..bulih la ba,lebih kurang jg kan.

hahaha..main getah,sy suka tu.
selalunya kami main nda sampai merdeka sebab bus skola datang awal ni. dusshh. lubang tikus pun best kan. haha.

izanazuani said...

eeee... mel, apa tu lubang tikus? yg main galah tu ka?

Mell_f said...

bukan,mcm style main getah jg,but tidak guna getah,guna tangan tu ba. haha..best tau tu,tapi zero point best lagi la,mencabar lagi. sy suka time joget..haha. lols

Beck the BandagedKnees said...

heheh mell u really bring my childhoods memories.. lol i think kan we all live under those era oo.. xD heheh.. except for the mario thingy.. itu mcm lewat cikit sa kena exposed.. back to my form 5 laa baru sa dpt main ni mario2 thing but was already exposed on their cartoons laa.. hehe.. the biscuits.. the belon2 the tembak2... the tapak2.. hahah almost everything really recals my childhoods.. :) hey simpan ni post.. it really bring back my memories oo.. :D thank you xoxoxox..

Wel^Beiolman said...

great thing I managed to experience all those above during my childhood..inda masuk melastik..mandi sungai..etc..so many things la that kids nowadays suda inda dpt rasa..haha.pity them...

Mell_f said...

beck: hehe..i'm not going to delete this,by 10 years from now,pupus suda semua ni tau.

wel: main layang2 lagi..haha..best bah ingat time dulu2 kan.

Wel^Beiolman said...

Mell..main layang2 pun best jg..apa inda best kalu inda payah lari2..haha..p sja d top floor flat yg 5 tingkat...lepas tu lepas..haha..kuat angin kan..haha..siuk la budak2 zaman kita...sia mau anak sia rasa jg tu..haha..batu seremban...kayu cungkit..roundess aka besbol...sumpit pakai bambu sama peluru news paper...byk lah eh..hehe..

Just said...

Betul2 mengimbau kembali zaman2 kici sia... hahahah!! D bandar2 sure pupus sdh la. Tp, d kg2 pun pupus sdh ka semua ni?? Hmm... Last April, time blk sbh... sbb boring tul d rmh baru, blm ada tv, me, bro & mom main tu batu seremban... We really enjoyed the game!!

Pirut said...

hehe.. pandai ko kumpul2 mainan tu d sini ah mell.. :) emm.. sa pun macam kamurang juga bah.. pernah juga main tu mainan.. hahaha...

Kadus_Mama said...

tu biskut gula masih ada lagi tu..sia selalu beli..hehehee

Adora said...

Muehehehe... mengimbas kenangan ketika zaman skolah rendah btul oh.. itu anu lg bah, yg main getah tu, zero point.. adeh... Hahahaha

kuai said...

wah!!!... sa masa budak2 gilaaaa ni main tu barang suma... lol (sa rindu masa budak2..-.-")raja zero point (joropoin) sama main batu dulu... lol

tu biskut kisil masi jadi pilihan.. sa suka makan warna hijau.. lol

sa ingat lagi tu mario, sanggup tidur rumah urang pasal mau main mario ja.. adeh..:)

Mell_f said...

wel: haha..rounders. form 1 sy masih main lagi tu. best tu,berpeluh gila sy main. itu sumpit sgt sakit oo, sy sgt marah tu kalau kena. huhu

Just: ya,pupus suda ni dibandar..jarang la nampak the game suda. di kampung2 ja ada.

pirut: dapat dr forwarded email ni,so i post it here le. hehe.

kdmama: yup,and i never like the biscuits. hm..

adora: haha..jeropoin. mmg suma la budak ppn suka main tu kan. budak lelaki pun ada tu join. lols.

kuai: haha..sy sampai nda mau pg skola tu main game tau. nasib bapa i sporting. hehe

urang ranau said...

tora datang lagi dengan permainan, tikus mondok..heeee teringat time kicik2 dulu..lawaks la, but btw sia pun ada main "ingki2" tu time rehat atau sebelum masuk kelas..

ArMs said...

Waaa this really makes me happy owh...
Flashback ni banyak haaha... Teringat ni kenangan-kenangan indah!

Ryuzaki "L" The KiD said...

Wahaha! Where did you get this? Sangat nostalgic!! Great post!

Andrik McVean said...

wow...yang ruti atas ada gula bah..sedap bah tuh..kiut lagi sia nampak..pas tuh yang mainan soldier pun sia banyak tu dulu...

Mell_f said...

joy: haha. ingki2 sgt menyihatkan kan.

arms: yup,the pics did that to me too.

ryuzaki: hi,i got from a decent forwarded email.

andrik: yg biskut mmg wujud lagi tu,yg askar tu mmg suma budak lelaki mesti ada kan? :P

duapulolapansen said...

mell bikin sia teliur oo ..exspecially the chewing gum in kotak kecik tu.siap pigi telan oo ndak mau buang..

tu biskut atas ada gula tu..skrg mcm terlalu manis..ndak sia tahan mkn sakit gigi oo..tp sia still kasi bli utk my kids.

jeropoin..huhu bestnya...hantu galah..police n thieves tp dulu sia ndak tau sia bilang 'polis n 3'..haha

rajin jua kamu kumpul smua kenangan dulu2 kan..

Mell_f said...

duapulolapansen: hehe..sy pun telan tu chewing gum,mustahil sy mau buang..sedap kan. u're a sabahan ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...